Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


♥♥xXx♥♥

2009.05.16

Te is rágod a körmöd?!

 

 

Bosszantó, ízléstelen, idegesítő, egészségtelen – mégis olyan mint a kábítószer – az ember, ha már felnőtt nehezen tud leszokni erről a szokásáról. A pszichológusok már nevet is találtak neki – onichophagiaként emlegetik. Munkahelyen vagy társaságban rendkívül gusztustalan, ha ujjunk állandóan a fogaink közt van, vagy ha (a képen is látható) szép, hosszú körmünk helyett egy csonkig lerágott valamivel büszkélkedhetünk.

A körömrágásról, egy jó adag elhatározással és kellő motiváltsággal, megpróbálhatunk lemondani. A pszichológusok azonban azt vallják, szorongás okozza a körömrágást, így a leghatásosabb módszer ennek a szorongásnak az okát kideríteni, ez után automatikusan következik a róla való leszokás.

Átmeneti segítséget ad az a folyadék, ami gyógyszertárban kapható, és a körömre kenhető, mint egy színtelen matt lakk. A nyál hatására kellemetlen ízű anyag szabadul fel, így előbb-utóbb abbamarad a körömrágás. Ezzel a módszerrel azaz egyetlen baj, hogy nem oki, hanem tüneti kezelést ad, így nagy a valószínűsége, hogy a szorongás levezetése más formát ölt.

Egy másik módszer, ami hosszabb távú eredményekhez vezethet (legalább is a cikk írójánál bevált.). Jó kezdést jelent a leszokáshoz egy rövidebb-hosszabb vakáció: a nyugodt, megváltozott környezet kevés okot ad a szorongásra, aggodalomra. De egy küszöbön álló nagyobb esemény – saját esküvőnk például – is megfelelő kitartást adhat. Ha már kellő hosszúságban sikerült megnöveszteni körmeinket – ez a körömrágók legnehezebb feladata – akkor a következő lépésként menjünk manikűröshöz.

Érdemes egy általunk ismert vagy barátnőnk által ajánlott szakembert felkeresni – nagyobb magabiztosságot nyerünk ezáltal. Ha végre meglátjuk, hogy milyen szép körmöket varázsol a manikűrös kezünkre, hogy milyen más szemmel néznek majd ránk a kollegáink és a család, akkor biztos mindent elkövetünk, hogy ellenőrizzük önmagunkat és ne rágjuk a körmeinket.

Minden esetre első manikűrös látogatásunk után ne kérjünk körömlakkot, mert hajlamosak leszünk azt lerágni a köröm helyett. Egy körömerősítővel azonban minden bizonnyal semmi kárt nem okozunk.

Az első hétben érdemes rágógumit hordani magunknál, ezzel helyettesítsük az esetlegesen jelentkező rágási kényszert. Egy kis körömvágó ollót is betehetünk táskánkba. Ugyanis ha a szépen gondozott körmünk beszakad vagy eltörik, hajlamosak vagyunk a hibát egy kis rágással helyrehozni. A kis körömvágó ollóval azonban ez megelőzhető.

Sok Sikert! =)

 

 

Hajtrükkök:

 

Kezdjük Beyoncéval!

Ő a göndör fürtjeiből pillanatok alatt egyenes hajat varázsolt magának. Nézzük meg hogyan is.

Kezdjük azzal hogy hajkisimító samponnal megmosuk a hajunkat-ezzel sok időt spórolhatunk, mivel a végén majd kevesebbet kell bajlodnunk. Kenjük be a hajunkat fényt adó szérummal a csillogás miatt. Szárítás közben használjunk nagy átmérőjü körkefét. Gyengéden de határozottan húzzuk végig a fésűt a hajtövektől a hajvégekig. Amikor már majdnem száraz a hajunk fújjunk rá kiszáradás elleni sprayt és óvatosan kezdjük el hajvasalóval tincsenként kihúzni a hajunkat.

Ajánlott termékek:

-Egyenesítő krém(S-FACTOR)

-Fixáló hajlakk(TAFT)

-Hajvédő,kisimító szérum(L'ORÉAL)

-Kerámia körkefe(TIGI)

FIGYELEM! Két percnél tovább ne hagyd a hajadon a simítóvasat, nehogy megégesd a hajadat!

 

Folytassuk Ashlee Simpsonnal.

Ashlee az egyenes és vékonyszálú hajából tuti hullámos tincseket csinált. Én megmutatom hogyan.

Először is mossuk meg speciális hullámosító samponnal, ez dúsabbá teszi. Kenjük be göndörítő habbal: ne egészen a hajtövektől, hanem egy kicsit lejjebről kezdjük egészen a hajvégektől. A hajszárítódra tedd fel a tárcsát, ennek segítsével száríts. Ha a hajad vastagszálú esetleg zsírosodásra hajlamos, használj hajlágyítű sampont. Kihagyva a hajtövet vigyünk fel egy kevés göndörítő szérumot, és ismételjük meg a hajszárítást, tárcsával. Végül kezünkkel markoljunk bele a hajunkba és nyomjuk felfelé-ha használunk egy kis waxot, akkor még csillogni is fog!

Ajánlott termékek:

-Dúsító hajhab(STUDIO LINE)

-Volumennövelő szérum(CATWALK)

-Göndörítő szérum(Nivea)

És most jöjjön Lindsay Lohan:

 Lindsay szőke haját festette be barnára. Ha kíváncsi vagy hogyan én megmondom.

A festés néha roncsolja a haj szerkezetét ezért mielőtt befested, tegyél fel hajvéső pakolást.Hogy elkerüld a katasztrófát, mellőzd a "tartós" hajfestékeket-annak sokszor sírás lesz a vége. Elsőre válassz színéző terméket, ennek hatása 5-6 hajmosás után szinte teljesen elmúlik. A normál hajra való sampontól és balzsamtól a szinezett haj elveszíti fényét, ezért ezeket cseréld festett hajra való termékekre.

Ajánlott termékek:

-Hajszínéző krém(L'ORÉAL)

-Sampon barna hajra(SUNSILK)

-Színvédő kondicionáló(CATWALK)

-Töredezés elleni hajpakoló(L'ORÉAL)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.